KOSTEN CALCULATOR

Vul ons formulier in om een offerte op maat te ontvangen.

OFFERTE AANVRAGEN
Download Brochures
Download BrochureDownload Summary

Hoe schoon te houden

Een douchebak is net als een bad, meestal gemaakt van acryl. Zeepresten, vuil en kalk kunnen zich hechten onlangs het een glad materiaal is. Schoonmaken met een mild schoonmaakmiddel (groene zeep) of een vochtige doek en water is dan ook voldoende. Als er vettige randen zijn ontstaan (onder andere door shampoo’s, zeep en andere douchemiddelen) kunt u het beste een alkalisch middel gebruiken. De restanten zullen dan gemakkelijk loslaten. Wanneer het bad en douchebak regelmatig word gereinigd dan krijgt de kalk aanslag helemaal geen kans. Wanneer dit toch ontstaat kunt u het beste deze verwijderen met schoonmaak azijn. Na spoelen met schoonwater zorgt ervoor dat het azijn uw profielen niet kan gaan aantasten.

Azijnzuur op acryl gebruiken is echter Niet goed. Dit beschadigd de oppervlakte en het materiaal. Dit geld ook voor schuurmiddel of oplosmiddel die agressief zijn. Dit poetst wellicht stralend schoon, maar beschadigd de oppervlakte. Het verwijderen van krassen in acryl kunt u het beste doen met een speciale polish die hiervoor gemaakt is. Hier kunt u het beste naar vragen bij de specialist. De polish polijst het acryl waardoor ondiepe krassen verdwijnen en de glans wederkeert. Het polijsten van mat acryl word echter om deze reden afgeraden, het kan dan gaan glanzen.

Wanneer er niet voldoende geventileerd word kunnen er vochtplekken en uiteindelijk schimmels ontstaan. Juist daarom is ventileren in de badkamer belangrijk, na een bad of douche ontstaat er veel vocht.

© Copyright 2017 tegel-sanitair.nl | Realisatie Searchflow