KOSTEN CALCULATOR

Vul ons formulier in om een offerte op maat te ontvangen.

OFFERTE AANVRAGEN
Download Brochures
Download BrochureDownload Summary

Ventileren is belangrijk

Bij baden en douchen komt altijd vocht vrij. Een goede ventilatie is danook van belang op een badkamer. Wanneer er niet voldoende geventileerd word kan dat schadelijk zijn voor uw spullen maar zeker ook voor uw gezondheid. Vocht levert namelijk condens op. Condens kan op zijn beurt ( bij onvoldoende ventilatie) weer zorgen voor schimmelvorming welke weer tot vochtplekken kunnen leiden.

Ventileren kan wel merkbaar zijn aan de energierekening en is niet perse goed voor het milieu. Om hierin tegemoet te komen loont het om na het douchen of in bad gaan de muren en wanden met een trekker droog te maken. Er is dan minder warme nodig om het vocht te verdampen. Overigens is dit voor het onderhoud en schoonmaakwerk ook aan te raden.

Een half uur ventileren is een goede stelregel. Dit kan door het gebruik van een ventilatie rooster, maar ook door het openzetten van een raam. Ook zijn er ventilatiesystemen die aan de hand van een vochtsensor bepalen of er meer of minder ventilatie nodig is. Belangrijk is dat er bij het ventileren verse lucht word aangevoerd. Daarom sluit een badkamerdeur nooit volledig aan op een badkamervloer .Er word vaak een kier van 2 cm vrijgelaten. Dit gedeelte moet echter wel goed in de verf zitten, anders kan het vocht de deur aantasten.

© Copyright 2017 tegel-sanitair.nl | Realisatie Searchflow