KOSTEN CALCULATOR

Vul ons formulier in om een offerte op maat te ontvangen.

OFFERTE AANVRAGEN
Download Brochures
Download BrochureDownload Summary

Voorzichtigheid gewenst

Een glazen douchewand geeft ruimte en rust in een badkamer. De laatste jaren word deze dan ook steeds vaker geplaatst in een badruimte. Het glas moet wel kraakhelder blijven. Hoe zorgt men ervoor dat de aanslag van kalk en vuil geen kans krijgt?

Spijtig genoeg is er geen tovermiddel dat het heldere glas moeiteloos helder houd. Regelmatig schoonmaken blijft de enige remedie, dit gaat echter makkelijker wanneer na elke douchebeurt de douchewand word afgedroogd met een raamwisser of een katoenen doek, net als de profielen.

Echter wijst de praktijk uit dat maar weinig mensen de tijd en energie kunnen opbrengen om na het douchen de wand nog even schoon te maken. Schoonspoelen na ieder gebruik is in ieder geval ookal doeltreffend zodat zeepresten verwijderd worden. Het ontstaan van kalk aanslag is echter niet te voorkomen, mits de douchedeur niet behandeld is met een kalk onthoudend middel. Gelukkig zijn er wel goede middelen om de kalk te verwijderen.

Ook voor de douchewand geld, een zachte aanpak is het beste. Schuur-en bijtmiddels zullen het glas en de profielen aantasten. Kalk hecht makkelijker op een ruwer oppervlak. Schoonmaakazijn is wel geschikt voor het verwijderen van kalk van glas maar kan de profielen flink aantasten. Daarom geld hier ook de gouden regel, naspoelen met schoon water. Gebruik bij voorkeur middelen die de fabrikant van de douchewand voorschrijft, deze zijn afgestemd op het materiaal. Vele fabrikanten geven ook tips voor de keuze van de spons of doekjes die veilig gebruikt kunnen worden. Microvezel doekjes (wonderdoekjes) worden afgeraden. Ook sponzen met een groene, bruine of zwarte deklaag werken te agressief. Over het algemeen zijn sponzen met ene witte of blauwe deklaag geschikt voor de reiniging van de glazen douchewand, in combinatie met een zacht, niet schurend reinigingsmiddel.

© Copyright 2017 tegel-sanitair.nl | Realisatie Searchflow