KOSTEN CALCULATOR

Vul ons formulier in om een offerte op maat te ontvangen.

OFFERTE AANVRAGEN
Download Brochures
Download BrochureDownload Summary

Voeg een beetje groen toe

Veel kamerplanten hebben het erg naar hun zin in een badkamer vanwege de hoge luchtvochtigheid. Zo kunt u uw badkamer omtoveren tot een subtropisch waterparadijs. De verdubbeling van de vochtigheidsgraad tijdens het baden heeft niet alleen een goede inwerking op de planten maar ook op de huid. Waar echter rekening mee gehouden moet worden zijn grote temperatuursverschillen. Wanneer de temperatuur s’nachts daalt tot 10 graden Celsius of minder kunnen veel planten het lastig krijgen. Omwille hiervan is het niet verstandig planten bij lichtspotjes te plaatsen of in een donkere hoek.

Om het sanitair te ontzien, kunt u de planten het beste water geven met regenwater in plaats van kraanwater. Hier zit namelijk geen kalk in en kalk is nadelig voor uw sanitair. Overigens is het een goede milieu tip om al uw planten van regenwater te voorzien zodat kraanwater word bespaard.

 

Welke planten zijn zoal geschikt voor op een badkamer?

Varens (krulvaren, vleugelvaren, nestvaren, venushaar) deze zijn allemaal niet geschikt om boven een radiator te plaatsen of een ruit waar direct zonlicht op schijnt. Asparagus, bamboe (heeft veel licht nodig) Philodendron, acocasiaDieffenbachia, Dracaena, Dizygotheca, Episcia, Ficus pumila, Fittonia verschaffeltii,Guzmania, gatenplant. In grotere badkamers kunnen palmen ene mooi effect geven,zoals de Mexicaanse dwergpalm, de dwergdadelpalm en stralenpalm.

© Copyright 2017 tegel-sanitair.nl | Realisatie Searchflow