KOSTEN CALCULATOR

Vul ons formulier in om een offerte op maat te ontvangen.

OFFERTE AANVRAGEN
Download Brochures
Download BrochureDownload Summary

Heerlijk warme voeten

In een ruimte waar vaak op blote voeten word gelopen, zoals in een badkamer is vloerverwarming ideaal. Vloerverwarming is onzichtbaar en neemt hierdoor geen extra ruimte in. Bovendien stalen de badkamer tegels een aangename warmte uit wat een goed gevoel van comfort geeft. In een ruimte die vaak als te klein word ervaren, zijn dit allemaal pluspunten. Minder stofcirculatie ontstaat door wandverwarming. De stralingswarmte zorgt voor een gezond klimaat waardoor er ook minder kans is op tocht. Een kleine ruimte als een badkamer is middels een wandverwarming ook heel vlot warm. Voor de stookkosten hoeft u het niet te laten.

Welke vorm van verwarming u dan ook kiest, zij zorgen voor minder condensvorming,wat weer kan lijden tot schimmelplekken of een ongezonde lucht om in te ademen. Wanneer u uw bestaande badkamer gaat renoveren of zelfs verbouwen is dat het overwegen waard om er een verwarming op te plaatsen. Tegenwoordig is er een groot aanbod van (design) radiatoren,waar voor elke smaak een verwarming bij zit. U kunt ook hier weer kiezen om het nuttige met het gemak te combineren;veel radiatoren kunnen gebruikt worden als handdoeken rek of hebben hier een extra optie voor middels een handdoek haak.Hoe men de warmte ervaart hangt af van de temperatuur en de verdeling van de warmte in de ruimte.

 

Dit is de reden waarom vloerverwarming behaaglijker is, bij verwarming met radiatoren

De warme lucht stijgt naar het plafond en verzameld daar totdat deze is afgekoeld waarna deze weer daalt .Dit leid tot storende luchtbewegingen. Door de koude vloer ontstaat een onaangenaam gevoel; deze temperatuur voelt als te laag aan. Hierdoor ga je al gauw de verwarming hoger zetten waardoor de stookkosten oplopen .Bij elektrische vloerverwarming word de warmte gelijkmatig door de gehele vloer afgegeven. De voeten worden verwarmt wat al een behaaglijk gevoel opwekt .Door het grote verwarmingsoppervlak en de gematigde vloertemperatuur ontstaat geringe luchtbeweging. Er ontstaat een aangenaam temperatuursgevoel bij een goede luchtvochtigheidsgraad.

Elektrische vloerverwarming biedt een groot aantal voordelen

Het vraagt geen enkele vorm van onderhoud, is volkomen geruisloos en heeft een lange levensduur. De warmteopbrengst is aanzienlijk hoger ,in vergelijking met verwarming via radiatoren waarbij circulatie van lucht optreed. Het rendement van elektrische vloerverwarming is zeker niet minder dan verwarming met radiatoren. Zeker niet gezien de verhoogde warmte opbrengst. De stookkosten zijn uiteraard ook afhankelijk van de ligging en isolatiewaarde van de woning. Deze hoeven zeker niet hoger uit te vallen als vergeleken word met andere verwarmingsvormen. Wanneer er goed nagedacht word over het stookproces kan het alleen maar als een win/win situatie worden gezien.

© Copyright 2017 tegel-sanitair.nl | Realisatie Searchflow